Citroën Ami Cargo

Micromobiliteit voor de zakelijke gebruiker

 

De Citroën Ami is in Frankrijk gepresenteerd als Ami Cargo. Hij biedt een unieke oplossing voor bedrijven. Al het vernuft van de Ami nu ook met een laadruimte die speciaal is ontworpen voor emissieloze micromobiliteit van bedrijven. De Ami Cargo is zonder B-rijbewijs en tegen opmerkelijk lage kosten te rijden. Samen met zijn functionele en kleurrijke design heeft de Ami daarmee alles in zich om uit te groeien tot een nieuw icoon van Citroën.

 

Logistieke uitdagingen

De My Ami Cargo is het antwoord op de nieuwe logistieke uitdagingen van onder meer bezorgdiensten, winkeliers, zzp’ers, overheidsinstellingen en industriële bedrijven. De My Ami Cargo is een ultracompact elektrisch bedrijfsvoertuig met een bijzonder lage TCO, dat met name is ontwikkeld voor distributieactiviteiten in de stad. Hij combineert alle voordelen van de AMI met een optimaal gevormde en flexibele laadruimte. Dankzij de ultracompacte afmetingen (L/B/H: 2,41/1,39/1,52 m) is er altijd een parkeerplek te vinden. En met een draaicirkel van slechts 7,20 meter is de Ami Cargo uitermate wendbaar.

 

400 liter laadvolume

De My Ami Cargo heeft een innovatief interieur met een laadvolume van 400 liter. Ook heeft hij een scheidingswand tussen de bestuurdersplaats en de laadruimte en een modulair plateau waarmee een mobiel kantoor kan worden gecreëerd of dat een in 2 standen verstelbare vlakke laadvloer vormt. De Ami Cargo heeft een actieradius van max. 75 kilometer en een topsnelheid van 45 km/h.

 

Ami Cargo in Nederland

De Citroën Ami Cargo wordt in 2023 op de Nederlandse markt verwacht. Rekening houdend met wettelijke en fiscale regelgeving streeft Citroën hier naar dezelfde opties voor de inzetbaarheid van de Ami als in Frankrijk. De Nederlandse prijzen voor koop en leasing worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.

 

Meer informatie aanvragen?

Vul onderstaand formulier in om meer informatie aan te vragen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Citroën Bedrijfswagens

bekijk de modellen

Neem contact op

Contactinformatie