Citroën Jumpy bestelauto van het jaar 2020

Body

 

De Citroën Jumpy is verkozen tot Bestelauto van het Jaar 2020. De belangrijkste prijs in de Nederlandse bedrijfswagenwereld is dit jaar toegekend aan de succesvolle Citroën vanwege de perfecte mix van sterke eigenschappen. Zo maakte de Jumpy bij de vakjury een uitstekende indruk op het gebied van functionaliteit, comfort, rijeigenschappen, veiligheid én uitstraling.

De Jumpy werd daarboven verreweg het best beoordeeld op het gebied van gebruikskosten. Zo scoorde hij volgens de vakjury ten opzichte van de concurrentie “significant beter” op brandstofverbruik én de “bijzonder gunstige leasetarieven”. Uit de cijfers bleek dat de Jumpy zo zuinig is, dat geen andere bestelauto meer punten op dit onderdeel scoort.

Gehele gamma van Citroën Bedrijfswagen in de top 10
Niet alleen de Jumpy maakte indruk op de jury; de kleinere Berlingo Van en de grotere Jumper haalden eveneens de top 10. Zo werd de Berlingo Van geprezen om zijn lage bedrijfskosten en de geavanceerde veiligheidssystemen. De Jumper scoorde op zijn beurt punten met zijn lage brandstofkosten en de hoge functionaliteit. Het komt niet vaak voor dat een bedrijfswagenmerk met het gehele gamma in de top 10 van deze verkiezing is vertegenwoordigd.

Berlingo Van - International Van of the Year
De Jumpy is als ‘Bestelauto van het Jaar 2020’ sluit perfect aan bij de Berlingo Van, die dit jaar de titel ‘International van of the Year 2019’ draagt. De nieuwste modellen van Citroën Bedrijfswagens zijn hiermee stuk voor stuk winnaars en scoren met name sterk op gebieden die echt relevant zijn voor ondernemers.

Bestelauto van het Jaar
Aan de verkiezing Bestelauto van het Jaar doen alle in Nederland leverbare gesloten bestelauto’s met een GVW tot 3.500 kg mee. De vakjury, die bestaat uit specialisten van onder meer leasemaatschappijen, carrosseriebedrijven (op- en ombouw) en bestelautojournalisten, beoordeelt de modellen op uiteenlopende criteria, zoals leaseprijs, brandstofkosten, comfort, uitstraling, functionaliteit en de kwaliteit van importeur en dealers.