Citroën ë-Jumpy International Van Of The Year

Body

 

Citroën ë-Jumpy is bekroond met de prestigieuze titel "International Van Of The Year 2021". Zijn eigentijdse vormgeving, comfort aan boord, dynamische kwaliteiten en laadvermogen in combinatie met de voordelen van de beste elektrische technologie, overtuigden een jury van 24 onafhankelijke journalisten gespecialiseerd in lichte bedrijfsvoertuigen (LCV's). Deze prijs benadrukt de relevantie van bedrijfswagens gericht op de energietransitie en die voldoen aan het professionele gebruik. Voor de goede orde, dit is de zesde keer in de geschiedenis van deze zeer begeerde prijs die Citroën heeft gekregen.

 

Veelzijdigheid

De nieuwe Citroën ë-Jumpy biedt alle voordelen van de variant met dieselmotor op het gebied van afmetingen, laadvolume en laadvermogen. Naast het comfort van een elektrisch voertuig kunnen de gebruikers ook het rijbereik kiezen dat past bij hun dagelijkse taken. Er zijn twee actieradius-opties beschikbaar die het merendeel van de professionele behoeften dekken, of het nu gaat voor het leveren van goederen of het vervoeren van mensen: tot 230 km op de WLTP-cyclus met een 50kWh-batterij, of tot 330 km met een 75kWh-batterij. Deze ëlektrische bestelwagen biedt de vrijheid om alle stadscentra te bereiken en laat ook lange rijtijden toe tussen de laadbeurten door.

Rijcomfort

Het comfort is vooral verbeterd dankzij de rijeigenschappen en de afwezigheid van lawaai en trillingen. De 100kW motor kan gemakkelijk een topsnelheid van 130 km/u bereiken met een koppel dat onmiddellijk beschikbaar vanaf stilstand zonder te hoeven schakelen. Zorgt voor volledige rust in een hectische werkomgeving.

Gebruiksgemak

De ë-Jumpy kan gemakkelijk worden opgeladen aan een privé of openbaar oplaadstation of een supersnel oplaadstation dat 80% van de batterij in slechts 30 minuten kan opladen. Het ë-Jumpy 7-inch touchscreen geeft een scala aan informatie over het voertuig, zoals de energiestroom, verbruiksstatistieken, het uitgesteld opladen en de voorverwarmen of koelen terwijl hij aan de laadpaal staat.

Het beste van Jumpy

Er is geen enkele concessie gedaan aan de eigenschappen die het dagelijks leven van de professionals comfortabel maken. De ë-Jumpy is verkrijgbaar in drie modellen en drie lengtes; de hoogte van 1,90 m garandeert de toegang tot alle parkeergarages en het nuttige laadvermogen en volume zijn identiek aan de dieselversie: tot 6,6 m3 volume, 1275 kg laadvermogen, 1000 kg aanhanger trekvermogen, etc. En zoals elk goed bedrijfsvoertuig dat ontworpen is voor professionals en vakmensen, zijn ook de kosten in gebruik zeer competitief.

Citroën heeft opnieuw zijn expertise op het gebied van bedrijfsvoertuigen bewezen, samen met de wens om praktische oplossingen te bieden aan klanten. In deze periode van energietransitie heeft de nieuwe Citroën ë-Jumpy bewezen een onmisbaar werkinstrument te zijn voor professionals, lokale overheden en instellingen. Het combineert het beste van de beproefde eigenschappen van Jumpy met alle voordelen van een elektrische motor, wat resulteert in meer gemak, comfort, bewegingsvrijheid en lagere gebruikskosten.