C5 Aircross SUV in magazine "Floor"

Body

 

Heeft u hem al gelezen? De nieuwste editie van Magazine Floor is er! Deze keer rijdt Raymond van der Velden met de nieuwe Citroën C5 Aircross door de Krimpenerwaard:

 

Het was liefde op het eerste gezicht; Raymond van der Velden liep door de showroom van Autobedrijf Broere, zag de nieuwe Citroën C5 Aircross en viel als een blok voor deze opvallende vierwieler. “Vooral de neus sprak me aan; die is heel stoer en imposant”, blikt hij terug. “Het was letterlijk ‘zien doet kopen’. ”

Dat hij binnenliep bij het autobedrijf aan de Lekdijk is niet verwonderlijk, want het hoveniersbedrijf van Van der Velden, Raymi, is gevestigd naast Autobedrijf Broere. Al jarenlang zijn ze goede buren én klanten van elkaar. “Ze kennen je hier bij naam, nemen altijd de tijd voor je”, vertelt Raymond van der Velden. “Als ondernemers hebben we daarnaast een klik met elkaar, zowel zakelijk als privé.”

C5 Aircross SUV magazine Floor

Zwevend tapijt

De Citroën C5 Aircross waar Van der Velden zijn hart aan verloor is, zoals eigenlijk elke variant van dit eigenzinnige Franse automerk, een opvallende verschijning. “Dat wordt nog versterkt door de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe je nieuwe Citroën C5 Aircross eruit komt te zien”, vertelt Piet Broere, eigenaar van Autobedrijf Broere. “Er zijn onder meer zeven carrossieriekleuren, drie color packs met in het oog springende kleuraccenten in onder meer de voorbumper en vier soorten lichtmetalen velgen beschikbaar. Alles bij elkaar resulteert dat in maar liefst dertig verschillende combinaties, uiteenlopend van zakelijk en bescheiden tot trendy en opvallend.” Uiteraard zegt het uiterlijk niet alles: een nieuwe auto moet voor elke klant aan meer voorwaarden voldoen. En ook wat dat betreft had en heeft Raymond van der Velden alleen maar lof. “Het is een heel lichte en ruime auto, waarbij je veel overzicht hebt op de weg. Je zit ook lekker hoog. En hij rijdt zeer comfortabel. Mijn vrouw vindt het net een schip, dat deint over de weg. Van drempels die je normaal goed voelt, merk je nu bijna niets.” Met een lach: “Het is net een zwevend tapijt.”

C5 Aircross SUV magazine Floor

Drie even grote stoelen

Die indruk wordt nog versterkt door het ontwerp van deze Citroën, waarbij inzittenden optimaal zijn afgeschermd van geluiden van buitenaf. Gecombineerd met opties als een panoramisch schuif-kanteldak en stoelen met massagefunctie, maakt het duidelijk dat er aan alle kanten aan het comfort is gedacht. Bijzonder zijn daarnaast de drie even grote achterstoelen, waarmee de Citroën C5 Aircross zich onderscheid in deze markt. Eenmaal neergeklapt vormen de stoelen een vlakke laadvloer. Broere: “Met een inhoud van 580 tot 720 liter heeft de Citroën C5 Aircross de grootste bagageruimte van het segment. Als de achterstoelen zijn neergeklapt bedraagt de inhoud zelfs 1630 liter.”

C5 Aircross SUV magazine Floor

Meerdere doelgroepen

Raymond van der Velden is daarnaast zeer te spreken over alle moderne snufjes waar de Citroën C5 Aircross van is voorzien. “Neem de adaptieve cruise control; die is zo afgesteld dat de auto zelf afremt en weer gas geeft, zodat je de snelheid die je wilt rijden niet opnieuw vast hoeft te stellen. Dat is echt een verrijking.” Om terug te komen op de gevarieerde uitstraling van de Citroën C5 Aircross: die maakt deze SUV meteen ook geschikt voor meerdere doelgroepen. Of je hem nu wilt gebruiken als bijvoorbeeld gezinswagen of als zakelijke auto, het is allemaal
heel goed mogelijk. Piet Broere: “We hebben daarvoor ook aantrekkelijke leaseopties. Maar uiteindelijk is het het beste om de Citroën C5 Aircross zelf in de praktijk te ervaren. Belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom om vrijblijvend een proefrit te komen maken.”

C5 Aircross SUV magazine Floor

SUV Hybrid

Bijzonder aan de Citroën C5 Aircross is dat hij ook leverbaar is als plug in hybride. Deze veelzijdige SUV combineert alle voordelen van elektrisch rijden tijdens de dagelijkse kortere ritten met de actieradius van een auto met verbrandingsmotor, zodat ook lange afstanden probleemloos kunnen worden afgelegd. Opladen gaat gemakkelijk: in minder dan twee tot vier uur via een wallbox en tot zeven uur via een stopcontact. Met een volle batterij heeft de SUV Hybrid een honderd procent elektrische actieradius van vijftig kilometer.