Citroën Ami Cargo

Body

 

De Citroën Ami is in Frankrijk gepresenteerd als Ami Cargo. Hij biedt een unieke oplossing voor bedrijven. Al het vernuft van de Ami nu ook met een laadruimte die speciaal is ontworpen voor emissieloze micromobiliteit van bedrijven.

 

De My Ami Cargo is het antwoord op de nieuwe logistieke uitdagingen van onder meer bezorgdiensten, winkeliers, zzp'ers, overheidsinstellingen en industriële bedrijven. De My Ami Cargo is een ultracompact elektrisch bedrijfsvoertuig met een bijzonder lage TCO, dat met name is ontwikkeld voor distributieactiviteiten in de stad. Hij combineert alle voordelen van de AMI met een optimaal gevormde en flexibele laadruimte.

De My Ami Cargo heeft een innovatief interieur met een laadvolume van 400 liter. Ook heeft hij een scheidingswand tussen de bestuurdersplaats en de laadruimte en een modulair plateau waarmee een mobiel kantoor kan worden gecreëerd of dat een in 2 standen verstelbare vlakke laadvloer vormt. De Ami Cargo heeft een actieradius van max. 75 kilometer en een topsnelheid van 45 km/h.

Ami Cargo in Nederland

De Citroën Ami Cargo wordt in de tweede helft van 2022 op de Nederlandse markt verwacht. Rekening houdend met wettelijke en fiscale regelgeving streeft Citroën hier naar dezelfde opties voor de inzetbaarheid van de Ami als in Frankrijk. De Nederlandse prijzen voor koop en leasing worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.