Het succes van de Citroën C3

Body

Feest in 2022, de populaire Citroën C3 viert zijn twintigste verjaardag. Al meteen na zijn introductie blijkt dat Citroën met dit model een succesnummer in het b-segment heeft. Een compacte, ruime en praktische hatchback, maar dan wel zo comfortabel, eigenzinnig en doordacht als alleen een Citroën kan zijn.

Citroën C3 ELLE

Eerste C3: Knipoog naar de 2CV

Begin 2002 baart Citroën opzien met de eerste C3. De guitige ronde daklijn, de beetje bolle motorkap en het derde zijruitje zijn een vette knipoog naar de legendarische Citroën 2CV, beter bekend als de Eend. Het rijcomfort is subliem en dat maakt de C3 tot de comfortabelste auto in zijn klasse. Dankzij de ronde vormen is het interieur ruim, net als de bagageruimte. Die eerste C3 zie je nog steeds rijden, wat veel zegt over de kwaliteit van deze Citroën.

C3 Pluriel

Leuke eenden in de bijt: de C3 Pluriel en de C3 X-TR

Kort na de geboorte van de vierdeurs Citroën C3, maakt eind 2002 de C3 Pluriel zijn debuut. Zijn veelzijdigheid schuilt al in de naam. Je kunt het complete dak in een handomdraai verwijderen en dan staat er ineens een vrolijke vierzits cabriolet. Maar het is ook een driedeurs hatchback met panoramadak. Minstens zo leuk is de stoere Citroën C3 XT-R, die oogt als een compacte SUV met zijn grille, bumpers en dikke spatbordranden in zwart kunststof en de handige roofrails op het dak.

Citroën C4 Cactus

Panoramische voorruit voor de tweede generatie C3

Eind 2009 trekt Citroën het doek van de tweede generatie C3. Nog steeds herkenbaar als C3, maar in alle opzichten modern en vooruitstrevend. Iets groter en daarmee ruimer dan zijn voorganger en met als opvallende optie een panoramische voorruit. Die ruit loopt ver door tot in het dak en biedt de inzittenden een geweldig uitzicht. Verder ligt de nadruk op nóg schonere technologie en dat leidt tot een ultrazuinige diesel met slechts 99 gram uitstoot, een unicum in 2010.

C4 Cactus

​​​​​​​C3 nummer 3, met een snufje Cactus

Het is 2016 en de Citroën C3 is al meer dan 3,6- miljoen keer verkocht. In dat jaar komt Citroën met de derde C3. Die volgt duidelijk de nieuwe designtaal, die op dat moment al in de opzienbarende C4 Cactus te zien is. Natuurlijk is hij zo eigenzinnig als een Citroën hoort te zijn, met zijn karakteristieke front en de robuuste ‘stootkussens’ op de flanken. De klant kan kiezen uit drie verschillende kleuren voor het dak en heel veel lakkleuren. De C3 maakt ook gebruik van het Citroën Advanced Comfort-programma en dat betekent rijden op wolken!

Citroën C3 Aircross SUV

Compacte MPV: de Citroën C3 Picasso en de C3 Aircross

De populariteit van de MPV komt bij Citroën al vroeg tot uiting in de Xsara Picasso. In het compactere segment komt daar in 2009 de C3 Picasso bij en in 2017 neemt de SUV C3 Aircross het over. Die krijgt in 2021 een kleine verjongingskuur en behoort nu nog altijd tot een gewild model in zijn segment.

 

Citroën Take en Go Days

​​​​​​​Citroën Take & Go: vrijwel direct rijden

De Citroën C3 en de Citroën C3 Aircross zijn nog steeds springlevend en geliefd, er zijn al meer dan 1,2-miljoen stuks van de huidige C3 hatchback verkocht. Maar ook de Citroën C4 is van de partij. Wil jij je leven ook een stukje comfortabeler maken en heb je geen zin om lang te wachten op je nieuwe auto? Maak dan nu gebruik van de unieke Citroën Take & Go voorraad actie inclusief aantrekkelijke kortingen en Take & Go Private Lease. Dat is vandaag uitzoeken en al binnen een maand rijden.