Met fiscale voordelen en subsidies wordt de aankoop van lichte bedrijfsvoertuigen voor zowel goederen- als personenvervoer gestimuleerd door de overheid. Voordat u een financieel consulent raadpleegt, helpen wij u vast ter oriëntatie op weg met de regelingen die van toepassing zijn op elektrische bedrijfsvoertuigen.

Citroën ë-Jumpy Combi / ë-SpaceTourer

Lagere bijtelling en tijdelijk geen wegenbelasting

Met de bestaande regeling betaalt u geen wegenbelasting voor elektrische bestelwagens tot 1 januari 2025. Bij de aanschaf in 2023 en 2024 is het bijtellingspercentage 16% met een maximum van €30.000 nieuwprijs. Op alles daarboven is een bijtelling van 22% van toepassing.

Citroën C5 Aircross SUV

Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA)

Ondernemers kunnen tot €5.000,- subsidie aanvragen voor de overstap op een elektrische bestelwagen. De subsidie is onderdeel van een plan om steden schoner te maken. Deze subsidie is 10% van de aanschafwaarde, voor kleine ondernemingen en non-profit instellingen is het 12%. Het maximum per voertuig is € 5.000,-. Andere overheidssubsidies (met uitzondering van MIA) worden in mindering gebracht op het subsidiebedrag waarvoor u in aanmerking komt.

Wie heeft recht op de SEBA?:

  • Ondernemers en/of non profit instellingen
  • Grijs kenteken voertuigen N1 & N2 met een maximaal toelaatbare massa van 4.250 kg die zijn ontworpen en gebouwd voor het vervoer van goederen
  • Minimale actieradius van 100 kilometer (WLTP getest)
  • 100% elektrisch en voorzien van een loodvrij accupakket
  • Het voertuig vertegenwoordigt een netto catalogusprijs van minimaal €20.000,- excl. BTW

De SEBA is een extra reden om over te gaan tot de aankoop van een elektrisch bedrijfsvoertuig. Kijk op de website van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland voor meer informatie.

Carver opladen

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Bij een zakelijke aanschaf van een nieuw milieuvriendelijk bedrijfsmiddel zoals een elektrisch voertuig, kunt u als ondernemer gebruik maken van de milieu-investeringsaftrek (MIA). Deze subsidie geeft u de mogelijkheid om de fiscale winst te verlagen, namelijk tot 45% over het investeringsbedrag van het elektrische voertuig. Dit bedrag moet minimaal € 2.500, per voertuig zijn met een maximum van € 75.000, van de totale investering. Er is dus mogelijkheid om op meerdere voertuigen gebruik te maken van de MIA. Deze aftrek staat los van de normale investeringsaftrek. Kijk op de website van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland voor meer informatie.

Citroën ë-Jumper

Kleinschaligheids-investeringsaftrek (KIA)

Heeft u als ondernemer zelf in uw elektrische bedrijfsvoertuig geïnvesteerd, dan heeft u recht op de kleinschaligheids-inversteringsaftrek. Dit geldt voor nieuwe of jong gebruikte bedrijfswagens. De aftrek gebonden is aan de investeringsgrootte van dat jaar en een maximum heeft van 28%. Elk soort ondernemer komt in aanmerking voor de KIA : ZZP-er, eenpersoonszaak, vennootschap onder firma/maatschap en B.V. U kunt deze aftrek gebruiken voor de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

Carver Cargo monteur

Stimulering door provincies en gemeenten

Naast de genoemde nationale subsidies en regelingen zijn er ook provincies en gemeenten die het rijden met elektrische voertuigen stimuleren. Dit kan zijn door het geven van subsidie of het gratis beschikbaar stellen van laadpunten. Deze subsidies en regelingen komen bovenop de landelijke regelingen. De subsidies verschillen per provincie en gemeente.

Citroën ë-C4 X

Regelingen combineren

Indien u aan de voorwaarden van de verschillende subsidies en fiscale regelingen voldoet, is het in sommige gevallen mogelijk om deze te combineren. Hierdoor profiteert u maximaal van de subsidies en fiscale voordelen en is het nog aantrekkelijker om voor een elektrisch bedrijfsvoertuig te gaan.

Citroën ë-Jumper

Zero-emissie gemeenten

Vanaf 2025 zullen minimaal 30 gemeenten een zero emissie zone hebben ingesteld, zodat ze volledig schoon bevoorraad kunnen worden. De verwachting is dat het aantal steden toeneemt naar 40. Van Carver Cargo tot Citroën ë-Jumper: bij Autobedrijf Broere kunt u terecht voor alle vormen van 100% elektrische mobiliteit.

Neem dan contact op met Peter, Gerard of Piet. Zij informeren u graag over de mogelijkheden op het gebied van elektrisch rijden. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze showroom aan de Lekdijk 73 in Krimpen aan den IJssel.

Verkoopteam
Peter

Peter Feleus

Verkoopleider
Onze leidinggevende van de afdeling verkoop kan u als geen ander inspireren met alle details van Citroën- en Carver-modellen. Ook voor de aankoop van een occasion kunt u bij Peter terecht.
Gerard

Gerard Molenaar

Verkoopadviseur
Verkoopadviseur Gerard weet alles over splinternieuwe en gebruikte auto’s. Hij is gespecialiseerd in bedrijfswagens en geeft u met plezier zijn eerlijke advies op maat.
Piet Broere

Piet Broere

Eigenaar
Als directeur staat Piet Broere persoonlijk garant voor de kwaliteit en service van Autobedrijf Broere. Hij is dan ook zoveel mogelijk aanwezig om dit te waarborgen. Piet maakt graag kennis met u.