Het Kontakt: Rijden met de Carver: pure fun

Body

 

Het Kontakt reed de Carver, een elektrisch voertuig met drie wielen, een hoog fungehalte en prima rijeigenschappen.

Bij Autobedrijf Broere uit Krimpen aan den IJssel kun je niet alleen terecht voor het merk Citroën, men is sinds kort ook officieel dealer van het merk Carver. Wij maakten een proefrit in de fraai gelijnde, elektrisch aangedreven driewieler.

"Iedereen die een rit met de Carver heeft gemaakt, keert met een grote lach op het gezicht terug," is de ervaring van Piet Broere van Autobedrijf Broere. "Dus... stap maar in!" Buiten staat een oranje exemplaar klaar. Als de Carver net zo goed rijdt als dat ie er uitziet, gaan we een fijne tocht beleven. Het in Nederland geassembleerde voertuig is in verschillende varianten verkrijgbaar. In de 45 km-versie biedt hij comfortabel vervoer voor iedereen vanaf 16 jaar met een brommerrijbewijs. Voor de 80-km versie is een motor- of autorijbewijs een must. De Carver heeft een actieradius van 100 of 130 kilometer -afhankelijk van het gekozen accupakket-  en kan thuis aan het normale lichtnet worden opgeladen, een handeling die binnen 4 uur maximale stroomvoorziening oplevert.

Tijd om de Carver eens goed te bekijken en een eerste conclusie te trekken over hoe we het ranke voertuig moeten kwalificeren. Het is geen auto en geen scooter, maar van beide bezit hij wel kenmerken, stellen we vast. En van alle twee combineert hij de voordelen. Ook prettig: wie een Carver bezit betaalt geen wegenbelasting en BPM. Daarnaast is de Carver 'groen' en duurzaam en dat is ook niet verkeerd in een tijd waarin milieubewustheid een steeds belangrijker rol gaat spelen in de beleving van mobiliteit.

Uit handen van Broere's pr-medewerker Timo Rombout krijgen we de sleutel van de oranje Carver. We openen de deur en stappen in. Dat gaat wonderwel gemakkelijk. Minstens net zo comfortabel is de kuipstoel. Ook qua ergonomie biedt de Carver alles wat je wenst. En dan de proefrit! Die heeft inderdaad een hoog 'glimlachgehalte'. De met de bijzondere ‘kanteltechniek’ uitgeruste Carver stuurt verrassend goed, is wendbaar en stabiel tegelijk en voelt safe. Kortom: een aanrader voor iedereen die een betaalbaar alternatief zoekt voor een auto of een scooter.

"Dit merk past uitstekend binnen ons bedrijf", weet Piet Broere. "Carver biedt onze klanten een extra stuk mobiliteit naast ons Citroën-dealerschap. We hebben er al vele positieve reacties op mogen ontvangen. Carver wordt een succes. Zeker weten!" Wie zijn wij om Piet Broere tegen te spreken. Zijn enthousiasme werkt inderdaad aanstekelijk. Na het inleveren van de Carver - die trouwens ook in een bedrijfsuitvoering te koop is (compleet met 500 liter bagageruimte!)- willen we het liefst nog een rondje. Dat zegt alles!"