Citroën C3 1.2L nu te bestellen: vanaf €20.690 of €385 per maand

Body

Citroën opent per direct de orderboeken van de nieuwe generatie Citroën C3 met 1.2l Turbo benzinemotor. De nieuwe C3 biedt een optimale synthese van design, comfort en technologie, terwijl de vanafprijs uiterst scherp blijft. De nieuwe Citroën C3 met 1.2l Turbo benzinemotor en handgeschakelde zesbak is verkrijgbaar voor € 20.690, of vanaf € 385 per maand op basis van een looptijd van 72 maanden en 5.000 kilometer per jaar. 

De levering van deze C3 start in de zomer van 2024. Een Hybrid 100-variant met 48V-technologie – die tot 50% van de stadsritten volledig elektrisch kan afleggen – volgt later dit jaar.

Nieuwe Citroën ë-C3 en C3

Nieuwe C3 in een notendop

De nieuwe Citroën C3 volgt een absolute bestseller op. Sinds 2016 verkocht Citroën op de Europese markt meer dan 1,5 miljoen exemplaren van de vorige generatie C3. De nieuwe C3 bouwt voort op de kwaliteiten van de vorige generatie. De auto vormt een uniek aanbod in de klasse van de B-segment hatchbacks. Dankzij het innovatieve, moderne en slimme concept spreekt de auto een breed publiek aan. De nieuwe Citroën C3 maakt mobiliteit betaalbaar, ongeacht de aandrijflijn. Dankzij de modulariteit van het SmartCar-platform kan Citroën op een platform meerdere aandrijflijnen aanbieden; van benzine en 48V hybride tot 100% elektrisch.

Daarbovenop biedt de nieuwe C3 ook nog een aantal andere USP’s. De compacte hatchback is bijvoorbeeld standaard uitgerust met Citroën Advanced Comfort®-wielophanging met Progressive Hydraulic Cushions®, als aanvulling op de opnieuw ontworpen Advanced Comfort®-stoelen en de nieuwe C Zen Lounge-dashboardarchitectuur. Kenmerkend voor dit interieurconcept is het bieden van rust en overzicht, dankzij minimalistisch design, een compact stuurwiel en het Citroën Head-Up Display.

De toegenomen bodemvrijheid en hoogte (t.o.v. zijn voorganger) van de auto maakt in- en uitstappen nog makkelijker. De lengte van de auto is met 4,01 meter nog altijd bescheiden. Uiteraard is de compacte familie-auto ook verkrijgbaar met voorzieningen die elke rit ontspannend maken. Denk hierbij aan 3D connected navigatiesysteem met een 10-inch touchscreen, automatische airconditioning, het draadloos opladen van een telefoon en ondersteuning van Screen Mirroring.

Neem contact met mij op

Nieuwe Citroën ë-C3 en C3

1.2L Turbo benzinemotor

De 1.2l Turbo is een driecilinder 1,2-liter turbobenzinemotor met een vermogen van 74 kW (100 pk) en is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Deze motor is volledig opnieuw ontworpen voor het bieden van de beste prestaties en betrouwbaarheid. Onder meer de distributieketting is compleet nieuw ontwikkeld. De Citroën C3 1.2l Turbo sprint in 10,7 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 183 km/u. Het kentekengewicht komt uit op 1.126 kilogram, waardoor ook de wegenbelasting gunstig uitvalt. Deze motorvariant heeft een geremd trekgewicht van 600 kilogram en een  kogeldruk van 61 kilogram. In de gemengde WLTP-cyclus bereikt de C3 1.2l Turbo een gecombineerde emissie van 127-128 gr CO2/km (onder voorbehoud van homologatie).

Nieuwe Citroën ë-C3 en C3

Nieuwe Hybrid 100 aandrijflijn

Citroën breidt de motorenline-up van de nieuwe C3 later in 2024 uit met een nieuwe Hybrid 100-aandrijflijn met 48V-technologie. Deze compacte, lichtgewicht en betaalbare oplossing is bijzonder geschikt voor gebruik in de stad, waar de auto tot wel 50% van de ritten elektrisch kan afleggen. Opladen is niet nodig. De hybride aandrijflijn neemt alle zorgen uit handen en maakt rijden in milieuzones mogelijk.

De Hybrid 100 combineert de voordelen van benzine en elektrisch met twee motoren die samen óf afzonderlijk werken, automatisch en zonder tussenkomst van de bestuurder. De hybride 48V-technologie bestaat hij uit een 48V lithium-ion batterij die tijdens bepaalde rijfasen wordt opgeladen, een compleet nieuwe 3-cilinder benzinemotor van 74 kW (100 pk) – specifiek ontworpen voor hybride toepassingen – en een nieuwe geëlektrificeerde ë-DCS6 versnellingsbak met dubbele koppeling, waarin een in Frankrijk geproduceerde elektromotor van 21 kW (28 pk) en 55 Nm is verwerkt. Dit is gedaan om ruimte en massa te besparen. Het resultaat is meer rijplezier en tegelijkertijd een verlaging van het verbruik en de uitstoot van bijna 10% ten opzichte van een gelijkwaardige benzineversie.

De Hybrid 100 biedt in de praktijk een soepel rijgedrag en biedt dankzij een systeemkoppel van 205 Nm (55 Nm voor de elektromotor) ook bij lagere toerentallen voldoende trekkracht. Bij stevige acceleraties levert de elektromotor een extra vermogen van 9 kW (circa 12 pk) voor extra souplesse. In de gecombineerde WLTP-cyclus realiseert de Hybrid 100-aandrijflijn een CO2-emissie van 117 gr/km.

Nieuwe Citroën ë-C3 en C3

Ook als Citroën ë-C3

De nieuwe generatie C3 is er ook met een 100% elektrische aandrijflijn. De vanafprijs van deze Citroën ë-C3 start in Nederland bij € 24.290 (incl. belasting en kosten rijklaarmaken). De nieuwe Citroën ë-C3 maakt elektrische mobiliteit niet alleen betaalbaar, maar ook bijzonder comfortabel. De auto is uitgerust met een 44 kWh-batterij, goed voor een actieradius tot 324 kilometer (WLTP). Dankzij een 3-fasen 11 kW-boordlader (optie) en een DC-snellaadvermogen tot 100 kW is de batterij snel op te laden. Met snelladen vergt opladen van 20 tot 80% slechts 26 minuten. Het maximaal toegestane gewicht dat de Citroën ë-C3 mag trekken, is 600 kilogram (geremd). Dankzij een trekhaak met een kogeldruk van 61 kilogram is het geen probleem om twee e-bikes op een fietsendrager mee te nemen.

Nieuwe Citroën ë-C3 en C3

Private Lease

De nieuwe Citroën C3 is ook te rijden via private lease. Rijden kan via Stellantis Financial Services al vanaf €385 per maand op basis van een looptijd van 72 maanden en 5.000 kilometer per jaar. Dit scherpe tarief geldt voor de You-uitvoering en is voor de 1.2l Turbo en EV gelijk. De rijker uitgeruste Max-uitvoering is via private lease verkrijgbaar vanaf €455 per maand, ongeacht aandrijflijn. Op de EV 44 kWh-uitvoering is SEPP-subsidie van toepassing, wat betekent dat het maandtarief gedurende de eerste 48 maanden met € 61 wordt verlaagd.

Neem contact met mij op

* O.b.v. 72 maanden, 5.000 km per jaar en met 12 aantoonbaar schadevrije jaren.
** Technische gegevens & WLTP gegevens onder voorbehoud van definitieve Europese typegoedkeuring