SEPP: Citroën ë-C4 bereikbaarder dan ooit

Nieuwe subsidie maakt elektrisch rijden in de ë-C4 in 2022 betaalbaarder dan ooit

 

De tijd waarin elektrische auto’s alleen weggelegd waren voor de zakelijke rijder is nu echt voorbij. De prijzen van EV’s dalen in rap tempo. En met de voor 2022 aangekondigde subsidie komen het comfort én milieuvriendelijkheid van elektrische auto’s meer dan ooit binnen het bereik van de particuliere rijder. 

Voor veel particulieren was de relatief hoge aankoopprijs de voornaamste reden om nog niet over te stappen op ‘elektrisch’. Dit nadeel nam Citroën eerder dit jaar al weg door de volledig elektrische ë-C4 via Private Lease aan te bieden voor dezelfde prijs als die van de uitvoering met benzinemotor. Liever niet leasen, maar kopen? Ook dan is de ë-C4 nu al een heel realistische optie, want hij is leverbaar vanaf € 33.900. Een vergelijkbare uitvoering op benzine mét automaat komt qua prijs dicht in de buurt. Een elektrische auto is veel goedkoper op het gebied van onderhoud en verbruik, je betaalt ook geen wegenbelasting. Met de subsidie voor elektrische personenauto’s gaan de kosten nog eens een flink omlaag.

€ 3.350 subsidie

Particulieren die een elektrische auto willen rijden, kunnen vanaf 3 januari 2022 gebruik maken van Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP), een zeer aantrekkelijke subsidie van € 3.350. Dit bedrag komt bovenop de wegenbelasting-vrijstelling die nog tot 2025 geldt. De nieuwe subsidie is alleen van toepassing op een elektrische personenauto met een catalogusprijs van maximaal € 45.000 en daarmee komen álle uitvoeringen van de ë-C4 ervoor in aanmerking.

Goed om te weten: de subsidiepot voor 2022 is veel ruimer gevuld dan die van 2021. En er is meer goed nieuws: de subsidie geldt óók wanneer je kiest voor Private Lease. Dat vertaalt zich in nog scherpere leasetarieven: in 2022 is de ë-C4 al te rijden voor een maandbedrag vanaf slechts € 299. Dat is een ongekend scherp maandbedrag voor een elektrische auto in dit segment.

Dubbele winst

Wie voor elektrisch gaat, bespaart dus elke maand weer aanzienlijke bedragen. Zo heeft Milieu Centraal alle maandelijkse kosten (afschrijving, onderhoud, reparatie, verzekering, belasting én energie) van een elektrische auto uit de middenklasse afgezet tegen een vergelijkbaar model met benzinemotor. De maandelijks kosten voor een gemiddelde elektrische auto kwamen in het onderzoek € 167 per maand lager uit dan een auto op benzine.

Rijders van een EV besparen vooral op onderhouds- en energiekosten. Recentelijk zijn de stroomtarieven weliswaar gestegen, maar de brandstofprijzen zijn nóg harder omhoog gegaan tot meer dan € 2 per liter. Die trend zet naar verwachting door. Particuliere rijders die tevens gebruik maken van zonnepanelen, kunnen nóg goedkoper laden. Dat is dubbele winst: geen energiekosten meer én het milieu wordt maximaal ontzien.

Wacht niet langer

Het mag duidelijk zijn, elektrisch rijden is óók voor particulieren betaalbaarder dan ooit. Ons advies: maak binnenkort gewoon eens kennis met een elektrische auto. Maak bijvoorbeeld eens een langere testrit in de ë-C4 om zelf het comfort, de grote actieradius en de snellaadfunctie te ervaren. Wij vertellen u graag alles over de emissievrij rijdende ë-C4, het gemak van Private Lease en de mogelijkheden voor de installatie van een wall-box thuis en de subsidie-aanvraag.

Bekijk de laatste info over de subsidie-aanvraag op de website van de RVO.


Meer informatie aanvragen?

Vul onderstaand formulier in om meer informatie aan te vragen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Citroën ë-C4

maak een proefrit

C4 en ë-C4

modelinformatie

Private Lease

meer informatie

Neem contact op

Contactinformatie