Nieuwe Citroën ë-SpaceTourer

Veelzijdige, 100% elektrische personenbus voor wie alles uit het leven haalt

 

Citroën is pionier op het gebied van MPV’s en heeft alle expertise in huis voor het ontwikkelen van veelzijdige auto’s die het leven nog prettiger maken. Dat bewijst het Franse merk opnieuw met de 100% elektrisch aangedreven versie van de Citroën SpaceTourer: de ë-SpaceTourer. De ruime en veelzijdige personenbus met keuze uit drie lengtevarianten en vijf tot negen zitplaatsen biedt een oplossing op maat voor professionals, gemeenschappen, verenigingen, families en vrienden voor comfortabel én milieuverantwoord personenvervoer.

 

De nieuwe Citroën ë-SpaceTourer combineert alle kwaliteiten van de SpaceTourer met:

 • Een moderne en karaktervolle uitstraling, gesigneerd met het ë-logo.
 • Actieradius van 230 of 330 km (WLTP), afhankelijk van de batterijcapaciteit (50 of 75 kWh).
 • Extra rijplezier dankzij elektrische aandrijving, onbeperkte toegang tot milieuzones en eenvoudige manier van opladen.
 • Uitzonderlijk comfort dankzij zeer soepele en fluisterstille aandrijving zonder geluiden, trillingen en onderbreking van schakelen.
 • Uitstekende manoeuvreerbaarheid en onbelemmerde toegang tot parkeergarages dankzij voertuighoogte van 1,90 meter.
 • Keuze uit drie lengtevarianten: XS (4,60 meter), M (4,95 meter) en XL (5,30 meter).
 • Slim ingedeelde cabine met vijf tot negen zitplaatsen inclusief ruimte voor bagage.
 • Vier uitrustingsniveaus voor uiteenlopende behoeften: Combi, Business en Business Lounge.
 • Vooruitstrevende technologie voor comfort en veiligheid, waaronder automatische schuifdeuren, optimaal zicht naar achteren, actieve noodremassistent, head-up display en automatisch grootlicht.

 

De nieuwe Citroën ë-SpaceTourer arriveert eind 2020 bij de Nederlandse dealers en zet het elektrische offensief van Citroën in 2020 onverstoord voort, in navolging van de Citroën C5 Aircross Hybrid SUV, de compacte Citroën Ami en de Citroën ë-Jumpy bedrijfswagen.

 

1. Moderne en veelzijdige personenbus

De Citroën SpaceTourer is een compacte personenbus met vijf tot negen zitplaatsen, zonder compromissen op het gebied van comfort, gebruiksgemak en design. Het karaktervolle en hoogtechnologische model vertegenwoordigt de visie van Citroën op het segment dat sterk geëvolueerd is om hoge voertuigstandaarden te integreren.

De SpaceTourer is gebaseerd op het modulaire EMP2-platform. Dankzij de veelzijdige architectuur worden ruimte, gebruiksgemak, wendbaarheid, comfort en bewegingsvrijheid op perfecte wijze verenigd. De SpaceTourer is beschikbaar in de lengtevarianten XS (4,60 meter), M (4,95 meter) en XL (5,30 meter), waarbij de XS-versie ideaal is voor lokale mobiliteit. Tevens is het model 1,90 meter hoog, zodat het probleemloos in parkeergarages kan komen.

Het rijcomfort is toonaangevend in deze klasse, mede dankzij de zorgvuldig ontworpen vormgeving en geluidsisolatie. Nuttige technologie, zoals een head-up display, Citroën Connect Nav met 3D-connected navigatie, actieve noodremassistentie, verkeersbordenherkenning en automatisch grootlicht, zorgen voor een hoog veiligheidsniveau, comfort en gebruiksgemak. De handsfree te bedienen schuifdeuren, de separaat te openen achterruit en veel opbergruimte in de cabine maken de SpaceTourer bijzonder functioneel.

De SpaceTourer beantwoordt aan de verwachtingen van verschillende doelgroepen die allemaal behoefte hebben aan bewegingsvrijheid en ruimte. Daarbij doet de nieuwe ë-SpaceTourer niets af aan de kwaliteiten van de SpaceTourer met verbrandingsmotor. De 100% elektrisch aangedreven variant biedt een oplossing op maat voor professionals, gemeenschappen, verenigingen, families en vrienden voor comfortabel én milieuverantwoord personenvervoer.

De Citroën ë-SpaceTourer past volledig in de elektrificatiestrategie ‘Inspired by You All’, waarbij Citroën in 2020 niet minder dan zes geëlektrificeerde modellen introduceert in verschillende segmenten en voor een breed uiteenlopende doelgroep.

 

2. Kwaliteiten van de SpaceTourer verder versterkt

De Citroën ë-SpaceTourer is ontworpen om het leven prettiger en gemakkelijker te maken. Het model biedt keuze uit twee batterijpakketten (uniek in het segment), is eenvoudig op te laden bij verschillende soorten laadpunten en biedt moderne connectiviteitsdiensten om het voertuig te beheren.

De ë-SpaceTourer is uitzonderlijk comfortabel, biedt voldoende actieradius voor veruit de meeste ritten en biedt onbeperkte toegang tot milieuzones. En dat alles tegen lagere gebruikskosten. Daarmee is de ë-SpaceTourer uitermate geschikt voor shuttle- en taxidiensten.

Comfort aan boord

 • Uitzonderlijk comfortabel door het ontbreken van geluiden en trillingen in de aandrijving.
 • Plezierig om mee te rijden dankzij de moeiteloze acceleratie zonder onderbreking en onmiddellijke reactie van de elektromotor.
 • Optimale vrijheid dankzij onbelemmerde toegang tot milieuzones en parkeergarages.
 • De mogelijkheid om de cabine voorafgaande aan vertrek te verwarmen of koelen, eenvoudig op afstand via de My Citroën-app of via de touchscreen met Connect Nav-service. Pre-conditioning optimaliseert de actieradius als deze energieverbruikende functie geactiveerd wordt als het voertuig aan de lader staat. In dit geval duurt het 45 minuten om de temperatuur in de cabine naar 21° te brengen. Als de auto niet aan de lader staat, vergt het 20 minuten om de cabine te pre-conditioneren. Dit is echter alleen mogelijk bij een batterijlading van meer dan 50%.

 

Specifieke exterieurkenmerken

 • Laadaansluiting op het linker voorscherm.
 • Afgesloten grille.
 • Specifieke ‘ë-badges’ rechts van de grille en op de achterklep.

 

Specifieke interieurkenmerken

 • Eenvoudige, elektronische keuzeschakelaar voor de transmissiestanden Park, Reverse, Neutral, Drive en Brake.
 • Keuzeschakelaar voor de rijmodi Eco, Normal en Power.
 • Een specifiek instrumentenpaneel met een batterij-laadindicator en een meter die het energieverbruik van de verwarming en airconditioning aangeeft.
 • Via de 7” touchscreen (afhankelijk van uitvoering) is een extra ‘Energy’-menu toegankelijk waarmee specifieke kenmerken van het elektrische voertuig kunnen worden ingezien, zoals: de energiestroom, toont de werking van de aandrijflijn in real-time met de geselecteerde rijmodus, de elektromotor en het laadniveau van de batterij. De verbruiksstatistieken, geven inzicht in het gemiddelde verbruik in kWh/100 km. De instellingen van vertraagd opladen en de instellingen van pre-conditionering.

De berijder kan de touchscreen ook gebruiken om beschikbare laadpunten te vinden en de actieradius te bepalen op basis van de actuele laadstatus van de batterij.

 

3. Kwaliteiten van de SpaceTourer verder versterkt

De Citroën ë-SpaceTourer is ontworpen om het leven prettiger en gemakkelijker te maken. Het model biedt keuze uit twee batterijpakketten (uniek in het segment), is eenvoudig op te laden bij verschillende soorten laadpunten en biedt moderne connectiviteitsdiensten om het voertuig te beheren.

De Citroën ë-SpaceTourer is gebaseerd op het EMP2-platform van Groupe PSA en wordt aangeboden met keuze uit twee batterijpakketten, zodat de klant kan kiezen voor het rijbereik dat het beste past bij de werkzaamheden en het budget:

 • 230 km actieradius volgens de WLTP-cyclus voor de versie met 50 kWh-batterij (18 modules), beschikbaar in de carrosserievarianten XS, M en XL.
 • 330 km actieradius volgens de WLTP-cyclus voor de versie met 75 kWh-batterij (27 modules), beschikbaar in de carrosserievarianten M en XL.

 

De lithium-ion batterij behoort tot de meest geavanceerde van dit moment en is dankzij het EMP2-platform zodanig in de bodem verwerkt, dat de interieurruimte van de ë-SpaceTourer identiek is aan die van de brandstofversies. De batterij levert de energie aan de elektromotor, verwarming en airconditioning. De batterijlading is af te lezen via de meter op het instrumentenpaneel..

Citroën geeft 8 jaar/160.000 km fabrieksgarantie op de batterij en garandeert dat de batterij na die tijd minimaal 70% van zijn maximumcapaciteit levert. De elektromotor laadt de batterij op tijdens het remmen of vertragen (gas los) en drijft het voertuig aan volgens de gekozen rijmodus.

 • De elektromotor levert een vermogen van 100 kW (136 pk) en 260 Nm koppel.
 • De topsnelheid bedraagt 130 km/u in alle rijmodi (Eco, Normal en Power).
 • De rijmodus wordt geselecteerd met de keuzeschakelaar: Normal (80 kW/210 Nm): optimaliseert de actieradius bij normaal gebruik. Eco (60 kW/190 Nm): optimaliseert het energieverbruik door de werking van verwarming en airconditioning aan te passen en het vermogen en koppel van de elektromotor te beperken. Power (100 kW/260 Nm): optimaliseert de voertuigprestaties voor meer rijplezier.

 

De mate van vertraging bij gas los laten, kan worden versterkt om meer energie terug te winnen:

 • In Standard-modus is de vertraging zeer vergelijkbaar met die van een conventionele brandstofauto
 • In de Enhanced-modus die is in te schakelen via de Brake-knop op de transmissieschakelaar is de vertraging krachtiger, waardoor met name in stadsverkeer het rempedaal minder gebruikt hoeft te worden.

 

Opladen
De laadaansluiting van de ë-SpaceTourer bevindt zich op het linker voorscherm. Laden kan op verschillende manieren. Via een 100 kW DC-laadstation (snellaadstation) is de 50 kWh-batterij in slechts 30 minuten tot 80% opgeladen. Bij de 75 kWh-batterij duurt dat 45 minuten. Uiteraard kan ook thuis worden opgeladen via het huishoudelijke stopcontact of via een publiek of privaat laadpunt (Wallbox). Een on-board lader van 11 kW (3-fase) is standaard.

Via de My Citroën-app kan de gebruiker het opladen beheren en op afstand de resterende laadtijd en actieradius controleren, evenals de verwarming of airconditioning activeren. Ook is het mogelijk om de batterij vertraagd op te laden (met uitzondering van snelladen). Dit kan worden geprogrammeerd via de My Citroën-app of via het ‘Energy’-menu van het infotainmentsysteem in de auto. Eenmaal geprogrammeerd, hoeft alleen nog de laadkabel te worden aangesloten.

Om klanten extra van dienst te zijn, biedt Citroën laadoplossingen inclusief installatie van een laadpunt op de gewenste locatie. Citroën werkt hiervoor samen met gerenommeerde partner Engie, zowel voor particuliere als zakelijke klanten. De dienst omvat: – Door Citroën erkende laadoplossingen als accessoire – Eén aanspreekpunt voor alle klanten – De mogelijkheid om een online controle uit te voeren om de haalbaarheid van de installatie te bevestigen – Installatie van laadpunten door gekwalificeerde experts – Speciaal callcenter voor service na aanschaf – Administratieve afhandeling en subsidieaanvragen door de installatiepartner.

 

4. Verschillende configuraties

De Citroën ë-SpaceTourer wordt leverbaar in drie lengtevarianten, die alle drie 1,92 meter breed (inclusief spiegels) en 1,90 meter hoog zijn. Met de elektro-hydraulische besturing is een draaicirkel van 11,30 tot 12,40 meter mogelijk.

De flexibel in te delen cabine biedt vijf tot maximaal negen zitplaatsen, met een ruime tweede en derde zitrij. Dankzij de brede schuifdeuren (tot 0,93 meter afhankelijk van de versie) biedt de ë-SpaceTourer gemakkelijke toegang, ook voor de derde zitrij.

Uitvoeringen
Citroën levert de ë-SpaceTourer met keuze uit drie uitvoeringen:

 • De Combi is beschikbaar in alle lengtematen en is te configureren met twee tot negen zitplaatsen. Deze uitvoering is met name geschikt voor grote (samengestelde) gezinnen en klanten die graag met vrienden op stap gaan. Het interieur is flexibel in te delen dankzij de verschuifbare zitplaatsen voor meer beenruimte of meer bagageruimte. Doordat alle rugleuningen volledig vlak zijn te leggen, laten ook grote voorwerpen zich eenvoudig in de ë-SpaceTourer vervoeren.
 • De SpaceTourer Business is ook beschikbaar in alle lengtematen en met vijf tot maximaal negen zitplaatsen naar keuze. Deze versie is met name geschikt voor professioneel personenvervoer (shuttleservice, taxi’s etc.) en is door de variabele stoelindeling naar eigen wens te configureren.
 • De SpaceTourer Business Lounge is ook ideaal voor professionals. Deze versie is beschikbaar in de lengtematen M en XL met zes of zeven zitplaatsen. De cabine van de Business Lounge is als een rijdende woonkamer of mobiel kantoor. De met leder beklede stoelen van de tegenover elkaar geplaatste zitrijen, de uittrekbare en verschuifbare tafel en de extra donkergetinte achterruit voor extra privacy maken deze versie uitermate geschikt voor zakelijk gebruik, bijvoorbeeld voor VIP-vervoer.

 

Modulaire indeling
Het veelzijdige karakter van de Citroën ë-SpaceTourer is mede te danken doordat zowel de rechter voorstoel als de tweede en derde zitrij verstelbaar, verschuifbaar én uitneembaar zijn. Dat biedt de mogelijkheid om de bagageruimte en het aantal zitplaatsen naar eigen behoefte te variëren.

 • Voorin: bij alle versies van de ë-SpaceTourer is de bestuurdersstoel in hoogte verstelbaar en voorzien van een arm- en lendesteun. Bij de ë-SpaceTourer Business Lounge zijn beide voorstoelen elektrisch verstelbaar met verwarming en massagefunctie.
 • Tweede en derde zitrij: de in ongelijke delen (2/3-1/3) verstelbare driezitsbanken zijn verschuifbaar, neerklapbaar én uitneembaar, voor meer beenruimte of meer bagageruimte. De verstelbare rugleuningen met hoofdsteun en armsteunen bieden extra reiscomfort. Als de tweede en derde zitrij uit de auto worden verwijderd, ontstaat een vlakke laadvloer en maximale (bagage)ruimte.

 

Slim en functioneel

 • De handsfree te bedienen schuifdeuren zijn uniek in dit segment. Een simpele voetbeweging onder de hoek van de achterbumper is voldoende om de schuifdeur automatisch te openen of te sluiten.
 • de schuifdeuren zijn ook gemotoriseerd leverbaar. Hiermee kan bijvoorbeeld de chauffeur de schuifdeuren vanaf de bestuurdersplaats bedienen, zodat de passagiers dat niet hoeven doen.
 • Een separaat te openen achterruit biedt de mogelijkheid om bagage in te laden als er bijvoorbeeld geen ruimte is om de achterklep te openen of de bagage hoog op te tasten. Het raam is te openen via de discrete knop links naast de verlichting van het achternummerbord.
 • In de cabine zijn veel opbergmogelijkheden te vinden, bijvoorbeeld tussen de bestuurder- en passagiersstoel, in het onderste dashboardkastje met aux-ingang en 12V-aansluitingen en USB-poort (afhankelijk van uitvoering), het grote opbergvak onder de passagiersbank en diverse bekerhouders rond het dashboard. In totaal biedt de cabine van de ë-SpaceTourer nagenoeg 74 liter opslagcapaciteit.

 

5. Rijhulpmiddelen en connectiviteit

De Citroën ë-SpaceTourer is leverbaar met vijftien waardevolle comfort- en assistentiesystemen:

 • De handsfree te openen schuifdeuren (afhankelijk van de uitvoering) zijn uniek in dit segment. Voor het openen is enkel een voetbeweging onder de hoek van de achterbumper nodig, afhankelijk van welke schuifdeur de gebruiker wil bedienen. Dezelfde beweging volstaat om de deur te sluiten en de portieren te vergrendelen. Deze functie is bijzonder handig als je je handen vol hebt.
 • Keyless entry en start (uniek in segment)
 • Active Safety Brake
 • Head-up display (uniek in segment) die essentiële rij-informatie zoals snelheid, cruise control-snelheidsbegrenzer, navigatie-informatie en botsingswaarschuwing in het gezichtsveld van de bestuurder projecteert.
 • Hill start assist
 • Driver attention alert
 • Lane departure warning
 • Collision risk alert
 • Achteruitrijcamera met Top Rear Vision die het beeld van het voertuig en de omgeving in vogelperspectief weergeeft en automatisch inzoomt na het achteruitrijden voor gemakkelijker manoeuvreren.
 • Coffee break alert
 • Intelligent headlamp beam control
 • Grip Control
 • Speed limit sign recognition and recommendation
 • Cruise control-Speed limiter
 • Blind spot monitoring system

 

Connectiviteit
De Citroën ë-SpaceTourer is leverbaar met keuze uit drie pakketten voor connectiviteit: Connect Assist, Connect Nav en Connect Play. Deze pakketten maken deel uit van het Citroën Advanced Comfort®-programma, met als doel de toegang tot connected diensten snel en intuïtief te maken voor de klant, terwijl het voldoet aan drie belangrijke vereisten: optimale veiligheid, gemakkelijke navigatie en een optimale gebruikerservaring.

 • Het Connect Assist-pakket omvat Assistance & SOS voor de veiligheid van de bestuurder en passagiers. Door de ‘Assistance’-knop handmatig in te drukken, wordt een telefoonverbinding gelegd met een speciaal callcenter. Als een licht ongeval heeft plaatsgevonden of iemand onwel geworden is, kan de bestuurder handmatig de rode ‘SOS’-knop indrukken om hulpdiensten in te schakelen. Tevens wordt direct de exacte locatie van het voertuig doorgegeven. Indien als gevolg van een ongeval de airbags geactiveerd zijn, worden automatisch hulpdiensten ingeschakeld en de locatie van het voertuig doorgegeven.
 • Connect Nav omvat een infotainmentsysteem met 7” touchscreen en geïntegreerde TomTom-navigatie met real-time verkeersinformatie. Ook kunnen locaties en prijzen van parkeergarages worden opgehaald, evenals het weerbericht en lokale POI-zoekopdrachten. De functies voor navigatie, telefoon en radio kunnen bediend worden met behulp van spraakbediening. Verder profiteren gebruikers van drie jaar gratis visuele en akoestische waarschuwing van snelheidscontroles (afhankelijk van wetgeving per land). De instellingen van pre-conditioning kunnen eveneens via de touchscreen van het Connect Nav-systeem worden gewijzigd.
 • Connect Play (MirrorLink) biedt smartphone-connectie via Apple CarPlay en Android Auto waarmee de belangrijkste functie van de smartphone via de touchscreen in de auto bediend kunnen worden.

 

Specifieke toepassingen
Met de My Citroën-app kunnen abonnees op afstand het opladen beheren, de resterende laadtijd en actieradius controleren en pre-conditionering en vertraagd opladen programmeren. Tevens hebben gebruikers toegang tot specifieke Free2Move Services voor elektrische voertuigen, zoals het zoeken van laadpunten, kilometerregistratie, onderhoudswaarschuwingen en inplannen van service-afspraken. De Free2Move-app helpt bij het parkeren en opladen dankzij de Charge My Car-diensten met:

 • Toegang tot 160.000 laadpunten, het uitgebreidste Europese netwerk van openbare laadstations.
 • Locatie van laadpunten die geschikt zijn voor de ë-SpaceTourer.
 • Optimale routeplanning op basis van resterende actieradius, buitentemperatuur, topografie, rijstijl, etc.
 • Betaling met laadpas of direct via de app.

 


Meer informatie aanvragen?

Vul onderstaand formulier in om meer informatie aan te vragen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

ë-Jumpy Combi & ë-SpaceTourer

modelinformatie

Neem contact op

Contactinformatie