Nieuwe Berlingo wint Autobest Award 2019

Uit zes finalisten is Nieuwe Citroën Berlingo als winnaar uit de bus gekomen van de Autobest Award 2019 voor de “Best Buy Car of Europe 2019”. Met deze onderscheiding bekroont de jury deze ideale gezins- en vrijetijdsauto, de derde generatie van de grondlegger van het ludospace-segment, tot de auto die in 2019 de meeste waar voor zijn geld zal bieden. Nieuwe Berlingo valt op door zijn moderne design in de nieuwe stijl van het merk Citroën. Hij is comfortabeler en praktischer dan ooit en leverbaar met bijna 20 rijhulpsystemen.

Na eerder al Linda Jackson, CEO van Citroën, te hebben bekroond met de MANBEST Award (MANager BEST) voor 2018, heeft de jury van Autobest bekendgemaakt welke auto de winnaar is van de onderscheiding voor de auto die in 2019 de meeste waar voor zijn geld biedt: Nieuwe Citroën Berlingo is uitgeroepen tot “Best Buy Car of Europe”.

Sinds 2001 bekroont Autobest elk jaar de auto die de meeste stemmen van de jury krijgt. De jury, die bestaat uit 31 autojournalisten uit 31 Europese landen, beoordeelt de auto’s op 13 criteria waaronder de prijs-kwaliteitverhouding, het design, het comfort en de technologieën. Daarnaast wordt ook rekening gehouden met de servicekwaliteit van het dealernetwerk en de verkrijgbaarheid van onderdelen bij de distributienetwerken.

Voor de eerste keer in de historie is de onderscheiding “Best Buy Car of Europa” twee jaar achtereen uitgereikt aan dezelfde fabrikant. Evenals de vorig jaar verkozen compacte SUV Citroën C3 Aircross heeft Nieuwe Citroën Berlingo zich overtuigend weten te onderscheiden van zijn concurrenten en is hij bij deze 18e editie van de verkiezing als winnaar uit de bus gekomen dankzij het sterk gemoderniseerde design en de moderne technologieën en motoren, waarmee hij een frisse wind laat waaien door het Ludospace-segment. Voor deze nieuwe generatie stonden de verwachtingen van de klanten centraal. Het resultaat is een auto die de nieuwe slogan “Inspired by you” perfect illustreert. De veelzijdige Nieuwe Citroën Berlingo is een doordachte keuze voor gezinnen of ouderen voor wie Berlingo de ideale metgezel is bij al hun activiteiten, waarbij vooral prijs wordt gesteld op de ruimte en praktische eigenschappen van de auto.

Met deze onderscheiding voor de personenwagenuitvoering valt Nieuwe Berlingo wederom in de prijzen, nadat in september dit jaar de bedrijfswagenuitvoering (Nieuwe Citroën Berlingo Van) op de IAA voor bedrijfswagens in Hannover de prestigieuze titel “International Van Of The Year 2019” in de wacht sleepte. Daar is deze week nog een nieuwe onderscheiding bij gekomen: de Trophée Argus 2019 voor de “Utilitaire de l’Année” (bedrijfswagen van het jaar), waarmee nogmaals blijk wordt gegeven van de sprong op het gebied van design, technologie en uitrusting die is gemaakt door deze derde generatie van de Citroën Berlingo, een toonaangevende compacte bedrijfswagen in Europa.

Als bestseller in bijna 17 landen (in 2017) is de Berlingo op dit moment de op één na best verkochte Citroën ter wereld, na de C3. Sinds de introductie van de eerste Berlingo in 1996 zijn er al meer dan 3,3 miljoen exemplaren van geproduceerd. De moderne Nieuwe Berlingo die met zijn design perfect aansluit op de meest recente modellen van Citroën, maakt deel uit van het nieuwe elan van het merk. Sinds de introductie in september 2018 zijn er al meer dan 13.000 Nieuwe Berlingo’s besteld, zodat het ernaar uitziet dat het succes van zijn voorgangers zal worden geprolongeerd. Qua totale verkopen in Europa stond de teller voor het merk Citroën eind oktober op 690.000 registraties (het hoogste aantal sinds 7 jaar). Voor Citroën betekent dit een groei van 6%, een groei die drie keer zo groot is als die van de totale markt.


Meer informatie aanvragen?

Vul onderstaand formulier in om meer informatie aan te vragen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

ë-Berlingo

modelinformatie

Berlingo Van en ë-Berlingo Van

modelinformatie