Citroën geeft elektrificatie een boost met ë-Berlingo & ë-SpaceTourer

De ë-Berlingo en ë-SpaceTourer bieden de souplesse en het comfort van elektrische rijden in combinatie met lage gebruikskosten.

 

Vanaf januari 2022 zijn alleen nog de elektrisch aangedreven personenwagen-versies van de Berlingo (ë-Berlingo) of SpaceTourer (ë-SpaceTourer) te bestellen. Met deze actie pakt Citroën voortvarend de verduurzaming binnen zijn aanbod op in het segment van de MPV en Ludospaces. Kopers kunnen dankzij de royale actieradius gaan en staan waar zij willen en tegelijkertijd profiteren van de lagere gebruikskosten en de praktische mogelijkheden die deze modellen met zich meebrengen.

 

Klanten ondersteunen in oplossingen voor de toekomst

Citroën neemt deze beslissing om de overschakeling naar elektrificatie te versnellen. Het betreft modellen die bedoeld zijn voor particuliere kopers in Europa. De brandstof aangedreven versies zullen beschikbaar blijven als bedrijfswagens en voor markten buiten Europa. Gezien de productiesituatie zullen de laatste in 2021 geplaatste bestellingen voor versies met brandstofmotor in de loop van 2022 worden uitgeleverd in Europa. De Grand C4 SpaceTourer, die tot 7 personen kan vervoeren, is nog steeds beschikbaar als versie met brandstofmotor.

Het aanbieden van de 100% elektrische ë-Berlingo en ë-SpaceTourer is het resultaat van het nemen van verantwoordelijkheid op het gebied van de energietransitie. Doordat Citroën klanten een toekomstgerichte oplossing wil bieden, blijft het merk trouw aan zijn principe om mobiliteit in te zetten met oog voor de maatschappij.

Zonder compromissen

De strategie van Citroën op het vlak van elektrificatie is toegespitst op modellen die meer comfort en gebruiksgemak bieden tegen lagere gebruikskosten en een kleinere footprint hebben op het klimaat. Daarnaast bieden deze elektrische modellen de kwaliteit, ruimte en de veelzijdigheid waar de Berlingo en de SpaceTourer om bekend staan. Ook biedt Citroën een reeks connected services zoals “Charge my Car” om de ervaring van elektrisch rijden zo aangenaam mogelijk te maken.

ë-Berlingo: veelzijdigheid alom

De Citroën ë-Berlingo bevat alle erkende kenmerken van de Berlingo, zonder compromissen, en met zijn ruime interieur, aanpasbaarheid en praktische bruikbaarheid past hij zich moeiteloos aan aan de meest uiteenlopende wensen. De ë-Berlingo is beschikbaar in twee lengtes met plek voor maximaal zeven inzittenden. Hij heeft dezelfde royale passagiersruimte, drie onafhankelijk verstelbare achterstoelen, de multifunctionele Modutop®-plafondruimte en een achterruit die open kan.

Elke rit in een Citroën ë-Berlingo wordt een ontspannende ervaring voor iedereen aan boord. De elektromotor, met 100kW (136 pk) en een topsnelheid van 130 km/u, biedt een vlotte acceleratie vanuit stilstand dankzij het onmiddellijk beschikbare koppel. Het rijden verloopt soepel, trillingvrij en geruisloos, zonder CO2-uitstoot. De lithium-ion batterij van 50 kWh biedt een actieradius tot 280 km, zodat de meeste dagelijkse ritten zorgeloos kunnen worden afgelegd. Hij kan in 30 minuten tot 80% worden opgeladen bij een snellaadstation van maximaal 100 kW. Via een 7,4 kW enkelfasige wallbox, die gemakkelijk kan worden geïnstalleerd bij de gebruiker thuis, wordt de ë-Berlingo binnen 7 uur opgeladen. De hoeveelheid beschikbare laadpalen in het openbare laadnetwerk zorgen ervoor dat de gebruiker zelfs bij lange reizen
geen zorgen hoeft te hebben over opladen.

ë-SpaceTourer: ruimte in overvloed

De Citroën ë-SpaceTourer is een grote moderne, veelzijdige MPV, waarmee 6 tot 9 personen probleemloos kunnen reizen. Met zijn drie lengtevarianten en zijn opties voor interieurindeling biedt de auto een nieuwe 100% elektrische oplossing voor het gebruik door professionals en gezinnen of vrienden. Alle voordelen van elektrisch rijden komen bovenop de al bestaande eigenschappen op het vlak van comfort en zuinig rijden. Doordat de ë-SpaceTourer beschikbaar is met de keuze uit twee batterijen is hij uitermate geschikt voor mensen met de meest uiteenlopende behoeften. De ë-SpaceTourer heeft een actieradius van bijna 230 km (WLTP cyclus) met de 50 kWh batterij en tot 330 km met de 75 kWh batterij. Hij biedt hetzelfde gemak van opladen als de ë-Berlingo en ook al het plezier van elektrisch rijden.


Meer informatie aanvragen?

Vul onderstaand formulier in om meer informatie aan te vragen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

ë-Berlingo

modelinformatie

Neem contact op

Contactinformatie

Citroën Personenwagens

bekijk de modellen