Details nieuwe Citroën ë-Jumper bekend gemaakt

Actieradius van 200 km (37 kWh) tot 340 km (70 kWh) volgens WLTP.

 

De nieuwe Citroën ë-Jumper biedt alle kwaliteiten van de versies met een verbrandingsmotor inclusief de voordelen van een elektromotor en het comfort om de auto op afstand voor te verwarmen via de MyCitroën App. Deze volledig elektrische bedrijfsauto blinkt uit door een groot laadvolume van 8 tot 17m3 en een hoog laadvermogen tot 1.625 kg. Daarmee is de ë-Jumper breed inzetbaar voor bijvoorbeeld stadsdistributie, pakketbezorging maar ook voor service- en onderhoudsdiensten. De ë-Jumper is binnenkort leverbaar vanaf €57.990 met 37 kWh accupakket en een actieradius tot 200 km volgens WLTP. De versie met 70 kWh accupakket en een actieradius tot 340 km is er vanaf € 66.380. Op het accupakket geldt een garantie van 8 jaar met een maximum van 160.000 km (70% capaciteit).

Citroën levert de ë-Jumper in vier lengtes en drie hoogtes. De 37 kWh-versie is er als L1 en L2 Gesloten Bestel. De 70 kWh-versie is verkrijgbaar als L3 en L4 (Gesloten Bestel, Chassis Cabine varianten, waaronder ook Chassis Dubbele Cabine varianten en Platform Cabine varianten). De lengtes lopen van 4,96 m tot aan 6,36 m. De hoogte reikt van 2,25 m tot aan 2,76 m. De ë-Jumper is met de ruimte tussen de wielkasten zelfs de beste in zijn klasse met 1,42 m en 1,87 m tussen de zijwanden. Ook met zijn maximale laadvolume van 17 m3 is hij de beste in zijn klasse. Dit is identiek aan de Jumper met verbrandingsmotor. En functioneel: optioneel is instelbare luchtvering op de achteras beschikbaar waarmee de laaddrempel 7 cm hoger of lager is te stellen.

 

Veel uitrustings-mogelijkheden

De Citroën ë-Jumper biedt vele voorzieningen (standaard en optioneel), zoals een controlesysteem voor lage bandenspanning, passagiersairbags en zijairbags, noodremsysteem, centrale deurvergrendeling met alarm en supervergrendelingssysteem waardoor de functionaliteit van de handgrepen worden uitgeschakeld. Ook een automatische verlichting en automatische voorruitwissers zijn mogelijk, plus ConnectNav inclusief spraakcommando’s, Apple CarPlay en Android Auto.

De nieuwe Citroën ë-Jumper valt verder op door tal van mogelijke assistentiesystemen die bijdragen aan comfort en veilig rijden. Dat zijn onder meer:

  • Active Safety Brake
  • Hill start assist
  • Lane departure warning
  • Achteruitrijcamera en parkeersensoren
  • Intelligent headlight control
  • Verkeersbordherkenning
  • Cruise control / speed limiter
  • Blind spot monitoring system en rear traffic alert wat voertuigen toont die links en rechts naderen binnen een straal van 50 meter
  • Hill descent control en intelligent traction control

 

Traploze transmissie en regeneratie remenergie

De nieuwe ë-Jumper is uitgerust met een traploze transmissie die niet alleen het rijden vergemakkelijkt, maar ook de efficiëntie van de elektromotor optimaliseert en zo het rijbereik vergroot. Tevens is de ë-Jumper uitgerust met een systeem om energie terug te winnen. Dat betekent dat de remenergie zowel bij het loslaten van het motorpedaal als bij het intrappen van het rempedaal wordt teruggewonnen. Het vermogen van de elektromotor bedraagt 90 kW (120 pk) en hij levert een maximaal koppel van 260* Nm. De maximumsnelheid is gelimiteerd op 110 km/u (3,5 ton) en 90 km/u (4 ton).

 

Snelladen tot 50 kW

Opladen kan met een Wallbox (tot 22 kW) en een type 2 mode 3 Mennekes -kabel, die wordt meegeleverd. Snelladen (DC) kan bij openbare laadstations tot 50 kW met een type 4-kabel. In 1 uur en 20 minuten zijn beide batterijversies van 20% tot 100% op te laden. Met 7 kW laadkracht (AC) is de 37 kWh-batterij in 5 uur opgeladen van 20% tot 100% (9 uur voor 70 kWh-accu). Met een 22 kW-lader reduceert die laadtijd voor de 37 kWh-batterij tot 3 uur (20-100%) of 6 uur
voor de 70 kWh-versie.

Verder biedt Citroën nog slimme diensten voor wagenparkbeheer zoals Free2Move Connect Fleet om real time de vloot voertuigen online te monitoren om efficiënt gebruiken te bevorderen en kosten laag te houden. Met Free2Move Fleet Sharing is autodelen onder medewerkers eenvoudig te organiseren.

Wij vertellen u graag alles over de nieuwe Citroën ë-Jumper in onze showroom.

 


Meer informatie aanvragen?

Vul onderstaand formulier in om meer informatie aan te vragen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Jumper en ë-Jumper

modelinformatie

Neem contact op

Contactinformatie

Citroën Bedrijfswagens

bekijk de modellen

Elektrische bedrijfswagens

Subsidies & voordelen