Problemen bij dataverwerker RDC

 

Zeer waarschijnlijk heeft u al uit de media vernomen dat door een datalek de voertuig- en persoonsgegevens van klanten van autobedrijven gelekt zijn.

Het gaat om klantgegevens van autobedrijven die gebruikmaken van het klantmail-systeem CaRe-Mail. Het spijt ons zeer u te moeten melden dat wij als Autobedrijf Broere tussen september 2018 en eind januari 2019 gebruikmaakten van dat systeem. Daardoor is de kans aanwezig dat uw persoonsgegevens bij dit datalek betrokken zijn. Net als u zijn wij zeer geschokt over dit voorval.

Wij zijn in nauw overleg met softwareleverancier RDC over de te nemen stappen. RDC heeft direct Fox-IT, experts op het gebied van cybersecurity, in huis gehaald om te achterhalen hoe de gegevens buiten hun beheer terecht zijn gekomen. Ook hebben zowel het RDC als wij direct een melding bij de Autoriteit Persoonsgegevens gedaan.

We weten dat de leverancier van CaRe-Mail het lek heeft gedicht en alle maatregelen neemt om herhaling te voorkomen. Of uw persoonsgegevens hier daadwerkelijk bij betrokken zijn en om welke persoonsgegevens het gaat, is op dit moment niet met zekerheid te zeggen. Niettemin vinden we het belangrijk om dit aan u te melden. Indien u hier aanvullende vragen over heeft beantwoordt RDC deze graag. Klik hier voor de informatiepagina van RDC. Uiteraard heeft u als consument ook de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Klik daarvoor hier.

Mocht er nieuwe informatie zijn, dan zullen we niet aarzelen die met u te delen. Onze excuses voor het ongemak.